Het coachingstraject


Een coachingstraject is laagdrempelig, kortdurend en praktisch. Het kind krijgt handvaten om met zijn hulpvraag om te kunnen gaan.

 

Hoe gaat het coachingstraject in zijn werk


Stap 1: Kennismaken via een telefoongesprek
- Telefonisch contact: Voor we het coachingstraject starten hebben we telefonisch contact. In dit telefoongesprek maken we kennis en kijken we of we een ‘klik’ hebben en of ik wat voor jullie kan betekenen. Dit telefoongesprek is vrijblijvend. Na dit telefoongesprek kunnen jullie beslissen of jullie een traject bij mij willen starten.

Stap 2: intakegesprek
- Intakegesprek: het intakegesprek vindt plaats met de ouders/ verzorgers en de coach. Soms is het kind er ook bij aanwezig. Het doel van dit gesprek is om de hulpvraag helder te krijgen. Het gesprek vindt plaats bij jullie thuis of in mijn praktijk.

Stap 3: coaching
- In een veilige omgeving ga ik met jullie kind ontdekken wat zijn/ haar hulpvraag is. Welke kwaliteiten het kind heeft en hoe ze die kunnen gebruiken.

De sessies kunnen plaats vinden bij jullie thuis, buiten in de natuur of bij mij in de praktijk. Dit alles in overleg met jullie. Na elke sessie hebben we even contact over hoe het is gegaan. Wat ik vertel overleg ik van tevoren met jullie kind. Zo blijft het veilig om alles te mogen vertellen.

Stap 4: evaluatie
Als we de sessies hebben afgerond dan vindt er een evaluatie plaats met ouders, het kind en de coach. Als het nodig is kunnen we ook een tussenevaluatie doen.

Tijdens het coachingstraject kijk ik naar de behoefte van het kind. Het traject kan dus afwijken van wat hierboven staat beschreven. Dit doe ik uiteraard niet zonder overleg met de ouders.

Hoe ziet een sessie eruit?
Door middel van methodieken gaan we spelenderwijs op zoek naar de hulpvraag van het kind. Het kind leert wie hij is en herkent zich in hoe hij/zij zich voelt of denkt.

De methodieken kunnen bestaan uit: tekenen, spelletjes, ontspanningsoefeningen of we gaan samen de natuur in.

Per 1 oktober 2021 bied ik aan:
EFT (Emotional Freedom Technique) is een zeer effectieve methode om stress in het lichaam op te ruimen. Als er iets (heftigs) gebeurt dan geeft dat meteen een reactie in je lichaam. Vaak blijft er nog een restje spanning achter waar vanuit je dan onbewust gaat reageren. Met behulp van EFT ontkoppel je de oude ervaring met de fysieke reactie waardoor je in het nu niet meer vanuit het verleden hoeft te reageren.
BENIEUWD WAT IK VOOR U KAN DOEN?

06-26452640


WIJ ZIJN BEREIKBAAR VAN MAANDAG T/M VRIJDAG

08:00 - 17:30